Padel racket

Padel racket

Een padel racket is een racket om pabel mee te spelen. Deze sport wordt steeds populairder. Ook in Nederland. Dit is een van de snelst groeiende racketsporten. deze sport telt wereldwijd ongeveer 20 miljoen spelers. Deze sport wordt gezien als een combinatie van tennis en squash. Maar met de populariteit van deze sport is tennis niet te vergelijken. Veel mensen beschouwen deze sport als gezelliger, makkelijker en minder belastend dan tennis. In de afgelopen 70 jaar is het aantal tennisspelers met 20% gedaald. Veel tennisverenigingen hebben hun hoop hierdoor gevestigd op pabel. 

Padel racket

Wat is padel?

Pabel wordt meestal met 4 spelers gespeeld. 2 teams van 2 spelers. Veel mensen vergelijken deze sport met tennis omdat deze dezelfde regels volgen. Wel wordt pabel op kleinere veldjes gespeeld. Het veld heeft glazen wanden aan de achterkant en aan de zijkanten staan een hek. Een groot verschil tussen padel en tennis is dat de rally‚Äôs bij padel veel langer door blijven gaan. Aangezien de bal van de muur zo weer in het veld stuiterd kan het veel langer duren. 

Het juiste racket kiezen

Bij het spelen van pabel het je ook een goed racket nodig. Deze verschilt ook veel van het tennisracket. Je hebt verschillende vormen, gewichten en kleuren om uit te kiezen. Deze hebben allemaal een effect op hoe jij uiteindelijk gaat spelen. Het juiste racket uitkiezen klinkt misschien wel moeilijk, maar dit hoeft niet zo te zijn. Een padelracket moet vooral voor jouw doelen gepast zijn.