Wat is een profielcilinder en waarvoor wordt deze gebruikt, wij leggen het u graag uit. Ten eerste helpt het om te weten wat een cilinder is. De cilinder is eigenlijk het aandrijfmechanisme van het slot. De meest voorkomende zijn profielcilinders (gebruikt voor insteeksloten) en de staartcilinder (gebruikt voor oplegsloten). Profielcilinder Lengtes worden altijd aangegeven in millimeters. De lengte wordt bepaald door de afstand vanaf de buitenkant van elke cilinder helft tot aan de schroef/meenemer. De standaard lengte is 30/30, maar sommige merken gebruiken andere maten (bijvoorbeeld 31/31). Standaard profielcilinders vindt u meestal op stompe houten deuren met een dikte van ongeveer 40 mm. De “resterende” 10 mm (gezien de totale lengte van de standaard cilinder, dus 60 mm) wordt bedekt door het deurbeslag (deurschild, deurkruk of deurgreep).

profielcilinders

Profielcilinders koopt u bij Haverkampshop.nl

Op haverkampshop.nl vindt u een groot aanbod van profielcilinders. Er zijn diverse kwaliteiten waaruit u kunt kiezen. Haverkamp Hop heeft profielcilinders onderverdeeld in 3 categorieën, namelijk brons, zilver of goud waarbij de laatste de profielcilinder van beste kwaliteit is. Onder de ‘bronzen’ profielcilinders vallen profielcilinders zonder keurmerk. Deze worden meestal als ‘nood’ oplossing gebruikt of voor binnendeuren. De zilveren categorie bestaat uit profielcilinders in SKG2 of SKG3. SKG2 profielcilinders zijn bestand tegen boren, SKG3 profielcilinders tegen boren én kerntrekken. Onder de ‘gouden’ categorie vallen profielcilinders met SKG3 keurmerk en certificaat. Een certificaat cilinder is een profielcilinder waarvan sleutels alleen gemaakt kunnen worden op vertoon van het certificaat (pasje). 

Als u een gelijksluitende set profielcilinders koopt, dan zijn alle sleutels hetzelfde. Handig als je een combinatie voordeur, achterdeur of andere deur (schuur of garage) wilt maken. Let op de lengte van de cilinder. In verband met diefstalbeveiliging mogen ze tot 3 mm buiten het veiligheidsbeslag uitsteken.